LTStraipsnyje analizuojama dalykinių kompetencijų ugdymo problematika įgyvendinant maisto pramonės verslo vadybos studijų programą, pateikiami maisto pramonės verslo vadybos studijų programos absolventų ir darbdavių požiūrio į dalykinių kompetencijų svarbą tyrimo rezultatai. Remiantis tyrimo rezultatais siekiama nustatyti maisto pramonės verslo vadybos studijų programos absolventų ir maisto pramonės įmonių darbdavių požiūrį į vadybos specialistui svarbias dalykines kompetencijas ir įvertinti studijų programos atnaujinimą. [Iš leidinio]Reikšminiai žodžiai: Absolventų; Dalykinės kompetencijos; Darbdavių požiūriai; Kompetencijos; Maisto pramonės verslo vadybos studijų programa; Verslo vadybininko kompetencijos; Vertinimas; Assessment; Business manager's competences; Business manager's comptences; Competences; Employers' viewpoints; Food industry business management study programme; Graduates; Subject-related competence; Subject-related competences.
ENThe article analyzes the development of subject-related competences in the process of realization of Food Industry Busines Management study programme. The results of the research on the graduates’ and employers’ viewpoints concerning the importa ce of subject-related competences are presented. With the help of the results of the research it is possible to define the viewpoints of the graduates of the Food Industry Business Management study programme and the employers of the food industry enterprises on the subject-related competences relevant to management specialists, as well as to evaluate the renewal of the study programme. [From the publication]