Panemunės pilis : įdomusis paveldas

Direct Link:
Collection:
Sklaidos publikacijos / Dissemination publications
Document Type:
Knyga / Book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Panemunės pilis: įdomusis paveldas
Editors:
Iršėnas, Marius, sudarymas [com]
Publication Data:
Vilnius : Vilniaus dailės akademijos leidykla, 2016.
Pages:
77 p
Contents:
Pilies vardai — Legendos — Panemunės pilies valdytojai ir jų istorijos — Kaip buvo statoma, rekonstruojama ir restauruojama mūrinė Panemunės pilis — Pilis 1942 metais.
Keywords:
LT
Jurbarkas; Lietuva (Lithuania); Administravimas. Valstybės tarnyba / Administration. Public service; Kultūros paveldas / Cultural heritage; Pilys. Tvirtovės. Bastėjos / Castles. Bastions. Fortresses.
Summary / Abstract:

LTLeidinys skirtas svarbiam Lietuvos paveldo objektui - piliai, kurios istorija buvo pradėta dokumentuoti 1597 m., vengrų kilmės dvarininkui Janušui Eperješui pradėjus statyti mūrinę pilį. Leidinyje vaizdžiai pateikiama informacija apie pilies vardus, legendas. Pristatomi Panemunės pilies valdytojai ir jų istorijos, palikusios pėdsakus ne tik pilies, bet ir Lietuvos istorijoje. Iliustruotai pateikiama informacija, kaip buvo statoma, rekonstruojama ir restauruojama mūrinė Panemunės pilis. Paskutinis leidinio skyrius pristato Lietuvos kultūros paminklų apsaugos įstaigos darbuotojo Balio Buračo 1942 m. užrašus apie pilį iš jo kelionės Panemuniais. [Leidėjo anotacija]Reikšminiai žodžiai: Panemunės pilis; Pilys; Jurbarko rajono savivaldybės teritorija; Panemunės castle; Castles; Lithuania.

ISBN:
9786094472329
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/76870
Updated:
2022-02-14 11:39:41
Metrics:
Views: 5    Downloads: 1
Export: