Paauglių požiūris į savo kūną ir edukacinės programos poveikis jo koregavimui : disertacija

Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Paauglių požiūris į savo kūną ir edukacinės programos poveikis jo koregavimui: disertacija
Publication Data:
Kaunas, 2012.
Pages:
210 lap
Notes:
Disert. rengta 2008-2012 m. Lietuvos kūno kultūros akademijoje. Dr. disert. (social. m.) - Lietuvos kūno kultūros akademija, 2012. Bibliografija.
Keywords:
LT
Fizinis ugdymas / Physical education.
Other Editions:
Dr. disert. santrauka: Adolescents' body image and analysis of effectiveness of body image improvement program Kaunas, 2012 51 p
Summary / Abstract:

LTŠiame darbe nagrinėdami paauglių požiūrį į savo kūną, atkreipėme dėmesį į paauglystės laikotarpiui būdingas ypatingas asmens ir socialinės – kultūrinės aplinkos veiksnių sąsajas. Paauglių požiūrio į savo kūną studijos yra reikšmingos tuo, kad jų sprendimas turi esminės įtakos paauglių ir jaunų žmonių antsvorio prevencijai, siejamai su geresne fizine, psichine sveikata bei aukštesne gyvenimo kokybe. Disertacijoje buvo siekiama atskleisti sąsajas tarp paauglių siekimo atitikti išvaizdos lūkesčius, nepasitenkinimo savo kūnu, savęs vertinimo, sveikatai žalingo kūno masės reguliavimo ir gyvensenos ypatumų bei išsiaiškinti paauglių negatyvaus požiūrio į savo kūną koregavimo galimybes, taikant šiuolaikines Vakarų šalyse efektyviai veikiančias edukacines priemones. Pirmajame tyrime pateikiami paauglių apklausos rezultatai, atskleidžiantys įvairių kintamųjų sąsajas su požiūriu į savo kūną ir sveikatai žalingu svorio reguliavimo elgesiu. Antrajame tyrime, atlikus ugdomąjį eksperimentą mokyklose, analizuojamas sukurtos edukacinės programos veiksmingumas.Reikšminiai žodžiai: Paaugliai; Požiūris į savo kūną; Svorio kontrolė; Fizinis aktyvumas; Edukacinės priemonės; Adolescents; Body dissatisfaction; Weight control; Physical activity; Educational program.

Related Publications:
Paauglių kūno fizinės sandaros įsivertinimas / Sigita Derkintienė, Eugenija Adaškevičienė. Tiltai. 2014, Nr. 1 (66), p. 221-236.
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/49114
Updated:
2022-01-30 08:36:55
Metrics:
Views: 29    Downloads: 4
Export: