VIKO VVF studentai : jų asmenybės bruožų ypatumai ir subjektyviai vertinami verslumo gebėjimai

Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Straipsnis / Article
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
VIKO VVF studentai: jų asmenybės bruožų ypatumai ir subjektyviai vertinami verslumo gebėjimai
Alternative Title:
University of Applied Sciences Faculty of Business Management: students characteristics of personality traits and subjective evaluated in entrepreneurship skills
In the Journal:
Summary / Abstract:

LTStraipsnyje teoriniu aspektu aptariami asmenybės bruožų ypatumai bei pristatomi verslumo gebėjimai. Atlikus empirinį tyrimą, įvertinti Vilniaus kolegijos Verslo vadybos fakulteto studentų asmenybes bruožai bei išsiaiškinti subjektyviai vertinami verslumo gebėjimai. Išvada apie studentų asmenybes bruožus pateikiama pagal penkių didžiųjų dimensijų modelį (ekstraversija, sutarimas su kitais, sąmoningumas / sąžiningumas, neurotizmas, atvirumas patyrimui). [Iš leidinio]Reikšminiai žodžiai: Asmenybės bruožai; Studentai; Verslumas; Verslumo gebėjimai; Enterprising; Enterprising market; Entrepreneurial skills; Personality traits; Students.

ENArticle discusses the theoretical aspects of personality traits and characteristics of entrepreneurial skills. Empirical study was made to evaluate the University of Applied Sciences Faculty of Business Management students personality traits and to identify subjectively assessed entrepreneurial skills. Conclusion of the students' personality traits is made according to the five major dimensions of the model (extraversion, agreeing with others, awareness / honesty, neuroticism, openness to experience) Objective: To establish the University of Applied Sciences Faculty of Business Management students subjectively valued entrepreneurial skills and personality traits characteristics. [From the publication]

ISSN:
2029-4557
Related Publications:
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/45031
Updated:
2020-08-22 11:08:40
Metrics:
Views: 47
Export: