LTTyrimas skirtas trumpųjų maisto tiekimo grandinių (TMTG) ekonominės dimensijos analizei produktų tiekėjų (ūkininkų) požiūriu. Veiklos pelningumui užtikrinti ūkininkas turi valdyti patiriamas išlaidas. Nustatant ūkyje išaugintų produktų pardavimo TMTG rezultatą, rekomenduojama skaičiuoti gamybinę, pilnąją ir komercinę savikainas, o kainą formuoti derinant "išlaidos plius" ir rinkos sąlygomis grįstus kainodaros metodus. Reikšminiai žodžiai: trumposios maisto tiekimo grandinės, išlaidos, savikaina, kainodara. [Iš leidinio]
ENThe study aim is to analyse the economic dimension of short food supply chains from the perspective of pro duct suppliers (farmers). The farmer has to manage the costs incurred in order too ensure the profitability. To determine the results of short food supply chain for the sale of farmed products, it is recommended to calculate the production cost, full cost and commercial cost of goods sold and to formulate the price by combining "cost plus" and market-based pricing methods. Keywords: local food supply chain, cost of goods produced, cost of goods sold, pricing. [From the publication]